Mustaschkampen Den blåa dagen kom till Landskrona.

Beskrivning

Mustaschkampen är en årlig rikskampanj som pågår under höst- och vintermånaderna till förmån för prostatacancer och manlig hälsa. 2018 deltog Landskrona för fösta gången i kampanjen.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste sjukdom. Varje år får tusentals män diagnosen. Mustaschkampen är ett folkhälsoinitiativ med syfte att upptäcka prostatacancern tidigt genom att öka kunskapen om sjukdomen samt inspirera till hälsosammare levnadsvanor.

UppdragsgivareLandskrona stad

Genomförande10 november, 2018

01Projektbeskrivning

Utmaning

Den stora utmaningen var att få män att våga komma till eventet. Det handlar om frågor såsom exempelvis intim och sexuell hälsa, som ibland kan kännas extra svårt att tala om. Särskilt med människor som man inte känner sedan tidigare.

02Utmaningen

Vårt arbete

Creandia tog ett totalansvar för evenemanget, men arbetade inledningsvis särskilt intensivt med själva idé-genereringen. Det handlade om att låta fantasin få flöda fritt när nya koncept skulles tas fram. Från smått till stort.

Konstnären Annika Reinhold engagerades för att ta fram en logotyp för evenemanget och resultatet blev riktigt lyckat.

03Vårt arbete

Resultat

Mustaschkampen i Landskrona tog form i Team Sportias gamla lokaler på Järnvägsgatan. Creandia pyntade och pimpade lokalen till max. Färgen blå stod i fokus och besökarna möttes av ett fullspäckat program. Föreläsningar och musikframträdanden varvades med tävlingar och lotterier. Utställarnas viktiga budskap att tidigt upptäcka prostatacancern och öka kunskapen om sjukdomen samt att inspirera till hälsosammare levnadsvanor togs togs väl emot.

Mustaschkampen avslutades med en auktion där kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg höll i klubban. Bland annat konst av Backyard Babies färgstarke gitarrist Dregen fanns till försäljning. Alla insamlade pengar gick oavkortat till Cancerfonden.

Evenemanget blev så pass lyckat att ett par andra kommuner har hört av sig för att ”kopiera succén” nästa år.

04Resultatet

Vi skapar upplevelser. Låt oss skapa din.