Landskronakarnevalen Sveriges största karneval.

Beskrivning

Creandia producerar just nu Sveriges absolut största karneval, en tre dagars stadsfest i Landskrona, där Rio och gungande rytmer står i centrum.

Creandia har sedan 2012 producerat Landskronakarnevalen i uppdrag av Landskrona stad. Vårt uppdrag är att se till att locka så många människor som möjligt till staden, umgås under trevliga former, samt engagera sig i staden och dess utveckling.

UppdragsgivareLandskrona stad

Genomförande28 juli, 2018

01Projektbeskrivning

Utmaning

Den största utmaningen är att få ihop alla önskemål och behov från uppdragsgivare, besökare och samarbetspartners, när det gäller karnevalens upplägg, utbud och utbredning.

02Utmaningen

Vårt arbete

För att kunna producera en stadsfest enligt de förväntningar som finns arbetar vi mer än tio månader med förberedelser inför varje karneval. Det handlar exempelvis om att förstå och formulera uppdragsgivarens behov, kreera ett innehåll, ordna finansiering, ta hänsyn till frågor som rör hållbarhet och värderingar, samt se till att evenemanget genomförs på ett säkert sätt för alla.

03Vårt arbete

Resultat

Varje år tar karnevalen form, sista helgen i juli, från torsdag till lördag. Vi presenterar artister på en rad olika scener i staden, från alla typer av genrer. Det är lokala förmågor, i skön blandning av det allra största som artistsverige har att erbjuda.

På lördagen stängs hela staden av under ett par timmar, då centrum fylls med färgsprakande sambagrupper från hela landet, med Rio-rytmer i fokus. Ett karnevalståg som inte går att uppleva någon annanstans. Mat och dryck från världens alla hörn, musik och dans i världsklass, samt tivoli och marknadsknallar som traditioner bjuder. Och … actionsporter av olika slag i Lagunen.

04Resultatet

Vi skapar upplevelser. Låt oss skapa din.