Lär känna dina bröst En dag om brösthälsa.

Beskrivning

"Lär känna dina bröst” är ett folkhälsoinitiativ med syfte att förebygga bröstcancer. Evenemanget hjälper till att öka kunskapen om hur man undersöker sina bröst samt inspirera till hälsosammare levnadsvanor.

Den 13 oktober 2018 färgade Creandia Landskrona stad i rosa toner för att sprida kunskap och medvetenhet om bröstcancer.

På plats i det rosa tältet på Kasernplan i centrala Landskrona fanns kunniga barnmorskor och sjuksköterskor som visade och berättade, med hjälp av silikonbröst, om hur man undersöker sina egna bröst; detta är något man bör göra minst en gång i månaden.

En hälsosam livsstil, där nyttig mat och träning hör till vardagen, spelar en stor roll när det kommer till att förebygga cancer. För att inspireras till nya kost- och träningsvanor kunde besökarna smaka på nya recept från Landskrona stads kostenhet eller träffa en personlig tränare för rådgivning.

På Landskrona muséum kunde landskronaborna lyssna till föreläsningar om vikten av att undersöka sina bröst, samt till föreläsare med olika upplevelser och erfarenheter av bröstcancer. På flera platser i staden kunde man dessutom lyssna till livemusik med lokala musiker.

Ett viktigt mål med evenemanget var att samla in pengar till Cancerfonden. Förutom att skänka rena pengar kunde besökarna delta i en tipsrunda eller köpa kaffe och specialgjorda rosa mazariner, och på så sätt bidra till insamlingen.

UppdragsgivareLandskrona stad

Genomförande13 oktober, 2018

01Projektbeskrivning

Utmaning

Oktobers ”Rosa månad” och ”Rosa bandet” känner vi nog alla mer eller mindre till. Dock är det fortfarande en utmaning att skapa ett tillräckligt stort intresse för insamlingen för att folk ska känna att det är ”värt besväret” att ta sig ner i centrum för att besöka evenemanget. Således arbetade vi hårt och målinriktat med att skapa ett intressant innehåll. Allt för att sprida informationen om insamlingen till så många som möjligt.

02Utmaningen

Vårt arbete

Creandia tog ett helhetsansvar för evenemanget. Det gällde såväl planering och finansiering, som genomförande och uppföljning. Kreativitet och skaparkraft i alla ära men ett evenemang som detta kräver framför allt empati och ett inlevelsefullt värdskap vilket vi alla fick möjlighet att träna och utveckla. Det känner vi stor tacksamhet för.

03Vårt arbete

Resultat

Evenemanget och dess olika aktiviteter lockade många besökare. Särskilt tältet på Kasernplan var uppskattat. Där serverades det kaffe och kakor och besökarna valde att stanna en bra stund för att samtala om sina egna erfarenheter av sjukdomen men också lyssna till andras tips, råd och idéer. Eventet präglades av samhörighet, närhet och hoppfullhet.

04Resultatet

Vi skapar upplevelser. Låt oss skapa din.