Bjuvsfesten 2019 Bjuvskalaset som blev Bjuvsfesten.

Beskrivning

Bjuvsfesten har en långgående tradition som förgyller den västskånska sommaren med dans, mat och glädje. Bjuvsfesten har under tidigare år gått under namnen Bjuvsfestivalen tillika Bjuvskalaset men med Creandia i tyglarna döptes evenemanget om till Bjuvsfesten för att symbolisera en nystart. Målet var nu att dra nytt liv i folkfesten.

UppdragsgivareBjuvs kommun

Genomförande31 augusti, 2019

01Projektbeskrivning

Utmaning

Evenemanget har varit och är fortfarande ett betydelsefullt varumärke för Bjuv vilket innebär att vi vill att folkfesten ska bli varmt omtalad på de västskånska slätterna. Vårt uppdrag består att först och främst modernisera folkfesten men samtidigt anamma och behålla den lokala småstadskänslan som gör Bjuv till just Bjuv.

02Utmaningen

Vårt arbete

På grund av utmaningen att modernisera Bjuvsfesten utan att sudda ut dess själ krävs det ett långvarigt förarbete med en gedigen fingertoppskänsla för att ro arbetet i hamn. Det gäller att arbeta nära Bjuvs kommun för att tillsammans sätta mål för att nå ett resultat som alla parter, vi på Creandia, Bjuvs kommun men framförallt besökarna, är nöjda med. För 2019 års upplaga av evenemanget fick vi en kortare förberedelsetid än vad som är standard men genom vår erfarenhet och kreativa vilja arbetade vi effektivt med noggrann planering för att Bjuv och dess befolkning inte skulle stå utan sin folkfest.

Under festens gång ser vi till att alla besökarnas vistelse blir så smidig och glädjefylld som möjligt. Det innebär att lösa oförutsedda problem och vara snabba på tårna för att försäkra oss om att besökarna har en behaglig och trivsam fest.

03Vårt arbete

Resultat

Nio av tio besökare var positiva över Bjuvsfesten. Engagemanget och mängden positiva kommentarer över Bjuvsfestens pånyttfödelse var ett resultat som gjorde oss varma i hjärtat. Med de positiva kommentarerna och vår kompetens bereder vi oss på en ny väg för att skapa ett ännu bättre Bjuvsfesten där tio av tio är positiva över västskånes bästa småstadsfest.

04Resultatet

Vi skapar upplevelser. Låt oss skapa din.